Optocht in Gulpen 2011

De weergoden zijn de carnaval in 2011 enorm goed gestemd en dat beloofde ook veel goeds voor de optocht in Gulpen.

Bij het ochtendgloren braken de eerste zonnestralen reeds door waardoor het een geweldige dag zou kunnen gaan worden.

Prins Marc II en zijn hofnar Rob werden traditiegetrouw door de complete Raad van Elf aan zijn prinselijke residentie opgehaald om van daaruit te vertrekken naar het Gulpener Bierhuys. Alwaar de prins door de familie Rutten en de directie van de Gulpener Bierbrouwerij zijn prinsenwagen aangeboden krijgt. Een jaarlijks weerzien dat natuurlijk onder het genot van een goed glas bier genoten dient te worden.

Vanuit het Bierhuys vertrok de hele stoet naar het Alexanderplein waar de deelnemers van de optocht zich opgesteld hadden voor vertrek. Prins en Nar hadden reeds hun posities ingenomen om de bonte stoet van carnavalisten aan zich voorbij te zien trekken.

Optocht 2011 Iedere deelnemer van de optocht werd bedankt voor zijn/haar deelname door het in ontvangst nemen van de Jaarorde van de Gaarekiekere.

Nadat alle deelnemers aan de prinsenwagen voorbij getrokken waren sloot de wagen met de hooglustigheden en de Raad van Elf zich achteraan in de stoet aan om zo een zegetocht te maken door het ” Gaarekiekere Riek” .

Prins Marc II en zijn hofnar Rob kregen een rit door Gulpen die hen nog lang zal heugen, schitterend weer, mensenmassa’s langs de route en vooral een groot volksfeest op de markt.

UITSLAG OPTOCHT 2011

Optocht uitslag 2011

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *