Uitslag optocht 2016

Ondanks de voorspellingen zijn de weergoden de optocht in 2016 wederom enorm goed gestemd en dat beloofde ook veel goeds voor de optocht in Gulpen.

Prins Christian I en zijn hofnar Sebastiaan werden traditiegetrouw door de complete Raad van Elf aan zijn prinselijke residentie opgehaald om van daaruit te vertrekken naar het Gulpener Bierhuys, alwaar de prins door de directie van de Gulpener Bierbrouwerij zijn prinsenwagen aangeboden krijgt. Een jaarlijks weerzien dat natuurlijk onder het genot van een goed glas bier genoten dient te worden.

Bij het defilé ter hoogte van de Gulpener Bierbrouwerij werd iedere deelnemer aangekondigd en bedankt voor zijn/haar deelname door het in ontvangst nemen van de Jaarorde van de Gaarekiekere. Het ontwerp van de jaarorde is overigens gebaseerd op het kunstwerk de twee stromen en is terug te vinden op markt in Gulpen. De twee bogen symboliseren de samenvloeiing van Gulp en de Geul.

Prins Christian I en zijn hofnar Sebastiaan kregen een rit door Gulpen die hen nog lang zal heugen, schitterend weer, veel toeschouwers langs de route en vooral een groot volksfeest op de markt.

UITSLAG OPTOCHT 2016

 Uitslag optocht 2016