Gulpen en Margraten organiseren

Finale LVK 2019 in MECC Maastricht

Henk Hover en Lody Trepels Geplaatst op dinsdag 12 juni 2018 – 11:11

De finale van het komende Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) is in het MECC in Maastricht.
Het is voor het eerst dat de finale in de provinciehoofdstad plaatsvindt.

Gulpen en Margraten
De organisatie is niet in handen van De Tempeleers of één van de andere Maastrichtse vastelaovesverenigingen, maar van CV De Gaarekiekere uit Gulpen en CV De Rieste uit Margraten. Die laatste vereniging organiseerde de LVK-finale ook al in 2012 in de veilinghallen van Margraten.

Samen optrekken
De gezamenlijke organisatie ontstond toen twee vastelaovesvierders elkaar troffen. Harald Hamaekers uit Gulpen informeerde bij Frank Dumont uit Margraten hoe hij het LVK zou kunnen binnenhalen voor de Gulpense vereniging. Tijdens het gesprek ontstond spontaan het plan om samen op te trekken.

Omdat er in Gulpen geen geschikte plek was en Margraten niet opnieuw wilde kiezen voor de veilinghallen, zijn de organisatoren uitgekomen in het Maastrichtse congres- en beurzencentrum. Het MECC is toegerust voor een groot publiek.

Finalestrijd
Hoeveel toeschouwers de finale in het MECC kunnen bijwonen, is nog niet bekendgemaakt. De finalestrijd om het beste vastelaovesliedje van 2019 is op 15 februari.

Liedjes voor het LVK kunnen tussen 11 november en 5 december worden ingestuurd. In januari 2019 zijn de voorrondes die leiden tot de 20 finalisten.